De uitgestelde nieuwe productie “Butterfly” komt eraan! Na enkele turbulente coronajaren waarin de wereld even stil heeft gestaan en dek kunstensector onder grote druk is komen te staan
, richten we ons met de nieuwe productie nu op 2023-2024 in regio’s: Alkmaar, Amersfoort, Friesland, Haarlem, ‘t Gooi, Rotterdam & Twente.

Een nieuw seizoen, een nieuwe opzet!
De nieuwe productie “Butterfly” heeft een speeltijd van twee jaar en start met projectkoren in zeven regio’s: Alkmaar, Amersfoort, Friesland, Haarlem, ‘t Gooi, Rotterdam & Twente. Drie uitvoeringen staan voor de zomervakantie gepland en drie uitvoeringen na de zomervakantie. In iedere regio wordt het project afgesloten met een semi-concertante uitvoering waaraan alle deelnemers uit ieder regionaal projectkoor mag meezingen. Uiteraard verder helemaal compleet, dus inclusief solisten en begeleidingsorkest!

Aan het einde van de productie, kunnen alle deelnemers zich aanvullend inschrijven om mee te zingen en te spelen in de grote volledig geënsceneerde voorstelling. Deze wordt meerdere malen op één lokatie centraal in Nederland uitgevoerd.

BUTTERFLY – Opera Animé

BUTTERFLY is als een echte pastiche luchtigjes gebaseerd op het beroemde libretto van Puccini’s meesterwerk Madama Butterfly, maar ook nu weer helemaal opnieuw opgebouwd uit beroemde hoogtepunten uit 300 jaar operarepertoire van onder meer Puccini, Verdi, Mozart, Bizet, Rossini, Wagner en Purcell. Begeleidt door professionele coaches, werk je toe naar een productie waarin operaprofessionals en amateur koorzangers samen het podium delen om een breed publiek opera in scene te laten beleven!

Kim, een talentvolle Koreaanse manga- en animé-artieste, wordt door een cultuurclash geofferd in een meedogenloze strijd tussen mediamagnaten uit Seoul en New York. Ze wordt in de armen van de Amerikaanse mediamagnaat Pinkerton gedreven en valt voor zijn charmes. Het levert Kim niet alleen een baan, maar ook een zoon. Voor een nieuwe, grote animéproductie verbrandt Kim alle schepen achter zich en verhuist met haar zoontje naar New York,  niet wetende dat niet alleen Pinkerton daar wacht, maar ook zijn vrouw Kate. En het strenge asielbeleid in de VS…

Klik hier voor het hele verhaal.

Puccini’s Madama Butterfly vormt de inspiratiebron voor de derde opera pastiche van GO! Opera in 2020-2021 met regionale operaprojectkoren in de hoofdrol i.s.m. operaprofessionals. Met wereldberoemde werken van Puccini, Verdi, Mozart, Rossini, Strauss, Bizet en Monteverdi wordt Butterfly wederom een feest van herkenning!