BUTTERFLY – Opera Animé

BUTTERFLY is gebaseerd op Puccini’s meesterwerk, maar ook nu weer helemaal opnieuw opgebouwd uit beroemde hoogtepunten uit 300 jaar operarepertoire van onder meer Puccini, Verdi, Mozart, Bizet, Rossini, Wagner en Purcell. Begeleidt door professionele coaches, werk je toe naar een productie waarin operaprofessionals en amateur koorzangers samen het podium delen om een breed publiek opera in scene te laten beleven!

Kim, een talentvolle Koreaanse manga- en animé-artieste, wordt door een cultuurclash geofferd in een meedogenloze strijd tussen mediamagnaten uit Seoul en New York. Ze wordt in de armen van de Amerikaanse mediamagnaat Pinkerton gedreven en valt voor zijn charmes. Het levert Kim niet alleen een baan, maar ook een zoon. Voor een nieuwe, grote animéproductie verbrandt Kim alle schepen achter zich en verhuist met haar zoontje naar New York,  niet wetende dat niet alleen Pinkerton daar wacht, maar ook zijn vrouw Kate. En het strenge asielbeleid in de VS…

Klik hier voor het hele verhaal.

Puccini’s Madama Butterfly vormt de inspiratiebron voor de derde opera pastiche van GO! Opera in 2019-2020 met regionale operaprojectkoren in de hoofdrol i.s.m. operaprofessionals. Met wereldberoemde werken van Puccini, Verdi, Mozart, Rossini, Strauss, Bizet en Monteverdi wordt Butterfly wederom een feest van herkenning!